Tavuk döner yemeyin

Kategori Basında Biz

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Başkanı Bayram Ergün, tavuk dönerin pişme yöntemi nedeniyle olası bir kuş gribi virüsünü muhafaza edebileceğini söyledi
Mustafa KURT

Akdeniz Profesyonel Aşçılar BirliğiAkdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği Başkanı (AKPAB) Bayram Ergün, kuş gribi nedeniyle halka “tavuk döner yemeyin” tavsiyesinde bulundu. Tavuk dönerlerin yasaklanması gerektiğini vurgulayan Ergün, “Ancak tavuk eti tüketmeyin demiyorum. Markalı, güvenilir ve hijyen ürünlerin tüketiminde hiçbir sakınca yok” dedi. Tavuk dönerin dıştan içe piştiğini söyleyen Ergün, tavuk etinde gün boyu kalan bakterinin tüm ete yayılmasının sağlık açısından riskli olduğunu ifade ederek, “Halkımız tavuk dönerler konusunda dikkatli olmalı. Tavuk döner mümkün olduğu kadar üz tüketilmeli” dedi.
TAVUK MÖNÜDEN ÇIKTI
Aşçıların da gelen talepleri dikkate alarak mönülerinden tavuğu çıkarttığını dile getiren Ergün, “Tavuk yemeği azaldı. Ancak bizler beyaz eti yemeklerde kullanmaya özen gösteriyoruz. Çünkü hijyenik şartlarda yetişmiş, kontrol edilmiş beyaz eti tüketmekte bir sakınca görmüyoruz” diye konuştu. Vatandaşlara canlı tavuk almamaları konusunda çağrı yapan Ergün, “Gereksiz yere endişe yaşanmamalı. Ancak tedbir de elden bırakılmamalı. Tavuk eti ve ürünleri alırken, mutlaka güvenilir markalar tercih edilmeli” dedi

Yeni Alanya Gazetesi 20 Ocak 2006 Cuma

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir