Limonlu Gölevez (Alanya Antalya)

Kategori RAMAZAN MENÜSÜ

2 adet orta boy gölevez
1 kase haşlanmış nohut
2 adet soğan
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 diş sarımsak
1 adet limon
50 gr zeytin yağı ve tere yağı

Yıkanmış gölevez bıçakla doğranır, doğrarken kırarak doğramaya dikkat edin. Limonla ovun, limonda bekletin. (10 dakika) Diğer taraftan soğan doğrayın, tereyağı ile kavurun, salçaları ve sarımsağı ekleyin. Nohut ve gölevez ekleyin (gölevizi eklemeden önce yıkayın). Birkaç dakika karıştırılarak kavrulur. 2-3 damla limon damlatın. Suyunu, tuzunu ekleyin, sebzesi pişince yemeğiniz olmuş demektir. Tabaklara koyup servis yapalım.

Afiyetolsun.

Şinasi KARANLIKOĞLU..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir