Laba Dolması (Alanya Antalya)

Kategori RAMAZAN MENÜSÜ

1 kuzu kaburgası (2300 g) açılır.
60 g ciğer temizlenir zar doğranır hafif haşlanır.
2 su bardağı pirinç ıslatılır yıkanıp süzülür
3 çorba kaşığı çam fıstığı
4 çorba kaşığı tere yağı
3 çorba kaşığı kuş üzümü ılık suda ıslatılır yıkanıp süzülür.
1 tatlı kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tuz
12 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt

Kuzu kaburgası açılır.
Kuzu kaburgası açılırken iç pilavı hazırlayınız.
Pilav pişerken kuzu kaburgasının şeklini bozmadan açın.
Hazırlanan pilavı içine yerleştirip ağzını dikiniz.
Yağlanmış fırın tepsisine koyup üzerine yoğurt sürerek önceden ısıtılmış fırında ekmek kabuğu renginde kızartınız. Sıcak servis yapınız.

Afiyetolsun.

Şinasi KARANLIKOĞLU.

laba dolması alanya

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir