Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kategori RAMAZAN MENÜSÜ

1 adet ekmek kadayıfı
2.500 kilogram tozşeker

2500 lt su
250 gram taze, yumuşak kaymak
2 çorba kaşığı taze limon suyu
“2litre ılık su kadayıfı ıslatmakiçin”

Uygun büyüklükteki bir tepsiye ekmek kadayıfı konur. Tepsideki kadayıfın üstüne kaynar olmamak kaydıyla sıcak su gezdirilir. Tepsinin ağzı kapatılarak 15 dakika kadar suyunu çekmesi için bekletilir.yumuşadıktan sonra içindeki su süzdürüp dökülür. 1kg şeker başka bir yere ayrılır. Geri kalan şeker tencereye konur suyla kaynatılır.diğer Tencereye kalan şeker limon suyu ilave edilir. Seker koyu pekmez rengine ve kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Ateşten alınarak üstüne kepçe kepçe öteki şerbetten konur. Bu şurup bir taşım daha kaynatılarak ateşten alınır. Kepçeyle gezdire gezdire tepsideki kadayıfın üstüne dökülür. Tepsinin üstü kapatılır. Az hararetli ateşte şurup koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ara sıra çevrilen kadayıfın üstüne tepsideki şuruptan alınıp dökülür. Tatlımız tamamen özleştiğinde servis tabaklarına alınır. Üstlerine birer parça kaymak konup servis yapılır.

ekmek kadayıfı

Afiyetolsun.

Şinasi KARANLIKOĞLU..

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir