Özgeçmişimiz

Akdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği 15 Nisan 1998 yılında sekiz profesyonel aşçıbaşının girişimi ve özverili çalışmasıyla kurulmuştur.

Kurulduğu günlerden sonra; Türkiye’mizin ve Akdeniz bölgesinin turistik tesis ve restaurantlarında sanatını icra eden aşçıbaşılarımızı bünyesine katarak faaliyetlerini programlı bir şekilde sürdürmektedir.

Aşçılık mesleğini ve Türk Mutfağı’nı profesyonel anlamda saygın bir platforma oturtmak isteyen Profesyonel Aşçılar Derneği;

Öncelikle eğitime önem vererek derneğimize kayıtlı aşçı ve aşçıbaşılarımızı kurs, seminer, uygulamalı programlar düzenleyerek, gastronomi sektöründe rekabet edebilecek ortamı hazırlamaktır.

Turistik tesislere, restaurant ve lokantalarımıza profesyonel anlamda maliyet hesaplaması, mönü planlaması,ürün tanıma, hijyenik ortamda çalışma, sanitasyon bilgileri, misafir, işveren, aşçı memnuniyeti, göze, damağa, mideye hitap konularını inceliğiyle bilen aşçı & aşçıbaşı temin etmektir.

Aşçılıkta ve gastronomi alanlarında, ALPAD’ın esas amacı üyelerimizin çalıştığı mutfaklarda yakaladığı başarıları eğitimler vererek devam ettirmektir.

Aşçılığın; turizm sektöründe kalifiyelik anlamında önemli bir yeri olmasından dolayı, Meslek ilkelerine, aşçılık andına bağlı aşçılarımızı; aşçının önemini bilen tesislerde çalışmalarını ve istihdamını sağlamaktır.

Bu doğrultuda düzenli disiplinli meslek etiğine uygun çalışma aşçılarımızı eğitime tabi tutmak, birlik üyesi aşçıbaşıların çalıştığı tesislerde, mesleki anlamda neler yapabildiklerini kanıtlamalarını sağlamak; derneğimizin, aşçılarımıza ve turizme katkılarını doğru çalışmalarla hissettirmek.

Çalışmalarımız; profesyonellik olgusu içersinde mesleki bilgi ve becerilerimizi üyelerimizle paylaşarak , profesyonel yiyecek & içecek,mutfak ekipmanları şirketlerinin kalitelerinin uygunluk referansı olarak tavsiyeci olarak çalışmalarımızı sürdürmek.

Turizmde kalitenin referansı olan profesyonel aşçılar derneğimiz bundan sonrada profesyonel anlamda web sitesinde sizlerle olacak.