Misyonumuz

AŞÇILARIMIZI ULUSLARARASI AŞÇILAR STATÜSÜNE KAVUŞTURMAK
AKDENİZ ve ALANYA BÖLGESİNİ ULUSAL ALANDA TANITMAK
AKDENİZ ve ALANYA BÖLGESİNİ ULUSLAR ARASI ALANDA TANITMAK
TÜRK MUTFAĞINI FİZYON MUTFAKLAR İÇİNDE SUNMAK
MESLAĞİMİZİ ÖNEMSETECEK ÇALIŞMALAR İÇERSİNDE OLMAK

  • Turizm sektöründe çalışan aşçıların dayanışmasını sağlamak
  • Aşçılık mesleğini tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak,değişik mutfakları tanıtmak
  • Resmi ve yarı resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak,aşçılık kursları düzenlemek ve belge vermek.
  • Meslekle ilgili faaliyet gösteren üst kuruluşların ,düzenlemiş olduğu kurslara katılmak ,birlikte meslekle ilgili organizasyonlar gerçekleştirmek.
  • Dernek üyelerinden uluslar arası yarışmalara temsilciler göndermek, bölgeler arası festivaller düzenlemek,düzenlenen festivallere iştirak etmek.
  • Kaybolmaya yüz tutmuş milli ve yöre yemeklerimizi,Türk mutfağına kazandırmak için çalışmalar yapmak.
  • Çevre temizliği için faaliyetlerde bulunmak. Başka kuruluşlarla dayanışma yaparak öncülük yapmak.
  • Turizmin yoğun olduğu yerlerde şubeler açmak.
  • Dernek üyelerinin yabancı dil öğrenmesini sağlamak için eğitim kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmak.
  • Ülke turizmine katkıda bulunmak maksadıyla,turizm sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarla ülke tanıtımına faydalı olmak.
  • Derneğe gelir sağlamak maksadıyla,üyelerden aidat toplamak,bağış almak ,veda geceleri,çay partileri ,sportif faaliyetler ,festival ,gösteri ve eğlenceler düzenleyerek gerekli faaliyetler,festival,gösteri ve eğlenceler düzenleyerek gerekli yerleri kiralamak ve bu yerlerde yiyecek içecek maddeleri satmak.
  • Otel,motel,pansiyon,tatil köyü ve restaurant gibi işletmeler için mutfak elemanı temin etmek veya yardımcı olmak
  • Ev hanımları arasında yöresel yemekleri tanıtmak amacı ile yarışmalar düzenlemek mutfakla ilgili bilgiler aktarmak .
  • Turizmde çalışanların ve aşçıların toplanabileceği bir yerde lokal açmak,işletmek veya dernek adına kiraya vermek.
  • Aşçılık mesleğini cazip hale getirerek aşçılığı ve Türk mutfağını Dünyaya tanıtmak.
  • Yörenin doğal güzelliklerini tanıtıcı geliştirici ve zenginleştirici faaliyetlerde bulunarak yerli ve yabancı turistlere çekici hale getirmek.
  • Yöre halkına turizm ve mutfak eğitiminde yardımcı olmak için görsel ve yazısal basında programlar düzenlemek.
  • Benzer amaçlar için çalışan diğer dernekler ,özel idare , belediye, vakıf, odalar,meslek teşekkülleri ve ilgili bakanlıklarla işbirliği yapmak.
  • Derneğe istek olması halinde kaymakam,belediye başkanı,özel idare müdürü,kültür ve turizm müdürü,halk eğitim müdürü,turizmle uğraşan kuruluşlar derneğin gayesine ulaşması için yardımcı olanlar derneğin fahri üyeleri olabilirler.
    Fahri üyeler oy kullanamazlar.
  • Kaliteli ve Gıda Tüzüklerine Uygun,Yiyecek içecek,gıda maddesi üreten firmalara,kaliteli gıda üretimini teşvik etmek amacı ve turistik tesislere,gıda veren firmaları,tavsiye edici çalışmalar yaparak,kriterlerimize uyan gıda firmalarına ,gıda üretim kalite ödülü belgesi vermek.
  • Çevre Sağlık Müdürlükleri ve Tarım Müdürlükleri Gıda Denetimlerinde,üye aşçılarımızdan oluşacak komisyon ile denetimlerine,profesyonel yönde katkıda bulunmak
  • Yöremizde faaliyet gösteren restaurantların,yiyecek kriterlerine uygunlu doğrultusunda,teşvik etmek amacı ile,en iyi restaurant ödülleri vermek
  • Derneğimiz,Yönetici Olarak kendisini yetiştirmiş ve derneğimizin açtığı kurs,seminerlerden geçmiş aşçılarımıza aşçıbaşılık ve üyelik belgesi vermek.
  • Derneğimizin,Çalışmalarını halkımıza duyurmak amacı ile,dergi çıkarmak , internet sayfası hazırlamak
  • Vefat etmiş,dar gelirli üyelerimizin çocuklarına,en az üç üyenin yıllık aidatı kadar; aylık öğrenci okuma (burs)yardımı yapmak.
  • Vefat eden üyelerimizin Ailelerine defin işlerinde yardımcı olmak