Cevizli Güllaç

Kategori RAMAZAN MENÜSÜ

10 yaprak güllaç.
250 gr ceviz içi çekilmiş.
3 bardak süt ( güllaçları ıslatmak için)

Şurubu:
2,5 su bardağı tozşeker

1 çorbakaşığı gül suyu
3 bardak süt

Kaynatılmış ılık sütü bir tepsiye koyalım. Güllaçları Ortalarından keserek iki parçaya ayırın.
Yarım güllaçları teker teker süte batırıp ikiye katlayarak küçük bir kasenin içine sırayla yerleştirin. Ortasına çekilmiş ceviz koyup kalan güllaçları sırayla devamedelim.  çevirerek servis tabağına çıkartın.
Kalan sütü de üzerine dökün.
Şekerle sütü iki taşım kaynatın. Gülsuyu katıp soğutun. Şurubu güllaçların üzerine boşaltıp 1-2 saat kabarmasını bekleyin. Servis tabaklarına koyup üzerine ceviz koyup serviz yaparız.

Afiyetolsun.

Şinasi KARANLIKOĞLU

laba dolması alanya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir