Aşçılar tavuk yedi (aşçılardan tavuk yeme yarışı)

Kategori Basında Biz

AKPAB üyeleri, tüketicileri yeniden tavuk etine yönlendirmek amacıyla tavuk günü düzenledi. Başkan Ergün, “Türk mutfağının sahipleri olarak biz tavuk tüketiyoruz” dedi

Akdeniz Profesyonel Aşçılar BirliğiAkdeniz Profesyonel Aşçılar Birliği (AKPAB) Yönetim Kurulu ve birlik üyesi aşçılar, tüketiciler açısından tavuk etinin herhangi bir risk taşımadığını göstermek amacıyla ”Tavuk Günü” düzenledi. Tavuk etinin hijyenik ortamda hazırlanması halinde herhangi bir sağlık unsurunun olmadığının gösterilmesi amacıyla hazırlanan organizasyon Doğanay Otel’de gerçekleştirildi. AKPAB üyesi aşçılar, kendilerinin hazırladığı ve tavuk yemeklerinin yiyerek, kuş gribi endişesinin artık sona ermesini istediler.
Kuş gribi haberlerinin ardından krizin sadece üreticiyi değil turizmi de etkilediğine dikkat çeken AKPAB Başkanı Bayram Ergün, “Modern ve hijyenik tesislerde üretilen tavuk etinin tüketilmesinde hiç bir sakınca yoktur. Bir çok ülkeye nazaran bizim ülkemizdeki tesisler daha modern ve güvenilir. Bildiğiniz gibi yapılan yemeğin tadına ilk önce aşçılar bakar. Aşçılar, Türk mutfağının sahipleridir. Bizler sağlıklı koşullarda üretim yapan ve ülkemizde temiz bir sicile sahip olan tüm piliç etlerinden gelen ürünleri öncelikle kendimiz pişiriyor, tadıyor ve mesleğimizin garantisi altında misafirlerimize sunuyoruz. Aşçılık mesleğinin getirdiği en önemli sorumluluk budur. Biz bugün bunun ispatı açısından bir araya geldik. Türk mutfağının ve Türk turizminin her zaman yurtiçi ve yurt dışı temsilcileri olarak bunu görev kabul ediyor ve mutfağımızdan çıkan her yemeğin garantisini veriyoruz. Ülkemizde modern entegre tesislerde üretilen tavuk ve tavuk ürünlerinin her zaman arkasındayız” dedi.

Yeni Alanya Gazetesi 01 Şubat 2006 Çarşamba
Hürriyet Gazetesi 02 Şubat 2006 Perşembe
Akşam Akdeniz Gazetesi 02 Şubat 2006 Perşembe

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir